nieuws

Legal & General introduceert erfrente

Financiële planning

Legal & General gaat deze week een erfrente op de markt brengen. Het betreft een overlijdensrisicoverzekering waarbij de verzekerde een periodieke uitkering ontvangt. De verzekeraar herintroduceert de erfrente voornamelijk als zekerheid van maandelijks inkomen voor nabestaanden.

Legal & General introduceert erfrente

Daarnaast stelt Legal & General met het samenwerkende intermediair een digitale risicoscanner beschikbaar. Daarmee kunnen klanten zich oriënteren op een passende nabestaandenvoorziening aan de hand van onder meer informatie van het Nibud over de kosten van een huishouding. Met de software kunnen klanten via de website van de adviseur scenario’s laten doorrekenen om een idee te krijgen bij de financiële gevolgen bij een sterfgeval. Aan de hand van de risicoscanner kunnen klanten ook besluiten een ORV via execution only af te sluiten. Maar deze mogelijkheid biedt Legal & General zelf niet rechtstreeks. De verzekeraar blijft erbij dat de distributie uitsluitend via het intermediaire kanaal verloopt.

Arno Dolders over de nieuwe erfrente: “De consument zal op steeds meer gebieden in de komende jaren tijdig zelf voorzieningen moeten treffen. De rol van de adviseur gaat daarbij meer en meer verschuiven naar het helpen van het stellen van de voor de klant passende prioriteiten. Om vervolgens de klant ook langdurig te begeleiden in het op gedisciplineerde wijze invulling geven aan deze prioriteiten. Er zal altijd behoefte bestaan aan uitkeringen van kapitaal ineens. Maar wij taxeren dat net als in de Engelse markt protectie producten belangrijker worden. De erfrente zal daarbij, denken wij, een nieuwe waardering krijgen als instrument waarmee nabestaanden over een langere periode echte zekerheid krijgen.”

Reageer op dit artikel