nieuws

Kifid schort alle woekerpoliszaken op

Financiële planning

Kifid schort alle woekerpoliszaken op

Alle individuele zaken over beleggingsverzekeringen die bij het Kifid liggen, zo’n 400 stuks, worden aangehouden. Pas na de uitspraak van het Europese Hof van Justitie over de zaak van Nationale-Nederlanden wordt de behandeling voortgezet. Dat heeft de Geschillencommissie besloten.

De Commissie van Beroep (het hoogste orgaan van klachteninstituut Kifid) oordeelde vorige week dat de Geschillencommissie de behandeling van een zaak over een beleggingsverzekering op grond van het Europese recht had moeten aanhouden totdat het Europese Hof van Justitie zijn uitspraak heeft gedaan.

NN-zaak
Bij dat Europese Hof is zoals bekend al enige tijd een zaak van Nationale-Nederlanden aanhangig met vragen die relevant kunnen zijn voor de beoordeling van klachten over beleggingsverzekeringen. De uitspraak wordt eind dit jaar verwacht. De Geschillencommissie heeft besloten dat dit oordeel van de Commissie van Beroep gevolgd moet worden in alle zaken over beleggingsverzekeringen. Dit betekent dat in al deze zaken de behandeling zal worden aangehouden. Na de uitspraak van het Europese Hof zal de behandeling worden voortgezet.

Uitzondering
Een uitzondering maakt de Commissie voor zaken waarin al een mondelinge behandeling is aangekondigd. Deze mondelinge behandeling zal doorgang vinden, omdat partijen daarmee rekening hebben gehouden. De Commissie zal na de behandeling echter geen uitspraak doen, totdat het Europese Hof zijn oordeel heeft gegeven.

Brief
Consumenten met een woekerpoliszaak zijn inmiddels door Kifid geïnformeerd. “Wij beseffen dat het uitstel van de behandeling voor u vervelend kan zijn, maar konden in het licht van de uitspraak van de Commissie van Beroep niet tot een andere beslissing komen”, zo schrijft Edgar du Perron, voorzitter van de Geschillencommissie.

Reageer op dit artikel