nieuws

Financieel planner Rabobank wint FFP-verkiezing

Financiële planning

Alex Erlings, werkzaam als FFP-gecertificeerd financieel planner bij de Rabobank in Hendrik-Ido-Ambacht, is vandaag op het jaarlijkse congres van de Federatie Financieel Planners (FFP) verkozen tot Financieel Planner van 2014. Na de elevator pitch van de drie finalisten stemde het merendeel van de 800 aanwezigen in de zaal voor Erlings. 

Financieel planner Rabobank wint FFP-verkiezing

De jury had een voorkeur voor finalist Sietze Alkema van Omnyacc GoesDeen. Maar in de FFP-verkiezing bepaalt het jury-oordeel slechts 50% van de eindscore. De andere 50% ligt in handen van het publiek. En dat stemde voor Erlings.

Jury
Belangrijk in de jurybeoordeling waren: het juist interpreteren van de wensen van de klant en het bieden van een passende en inhoudelijk juiste planning, op zo’n manier overgebracht dat de klant het goed begrijpt. Directeur FFP Bert Sonneveld: “Een planner die het FFP-keurmerk waardig is, moet goed scoren op al deze onderdelen en in staat zijn om een duurzame vertrouwensrelatie met zijn of haar klant op te bouwen. Hiermee hopen we bij te dragen aan het herstel van het consumentenvertrouwen in de hele financiële sector. De drie finalisten zijn een voorbeeld voor velen. Ik feliciteer Alex Erlings van harte, hij is met recht de planner van het jaar.” De winnaar ontvangt, naast de titel, een intensieve vaardigheidstraining of een ondernemerscursus naar keuze. Ook mag hij op woensdag 15 oktober de Amsterdamse beurs openen met de traditionele gongslag.

FFP-congres
Het congres werd eerder die middag opgeluisterd met een videoboodschap van minister Dijsselbloem. Ook sprak George Möller, oud-topman Robeco en Euronext en voorzitter Raad van Toezicht AFM. Hij liet het publiek reageren op stellingen en trachtte zo aan te geven dat niet iedereen altijd ethisch handelt. “Mensen weten wel dat er een bepaalde norm is waar ze aan moeten voldoen, maar ze vinden niet dat die ook altijd voor hen geldt. Dat is zo in het verkeer, maar ook in onze branche.” De bekende Britse financieel planner en spreker Paul Armson noemde het vak van financieel planner ‘the sexiest job in the world’.  Niemand kan voor klanten doen wat wij doen, zei Armson tegen het publiek. “Er achter komen wat mensen echt willen met hun leven en dat financieel mogelijk maken. Veel mensen maken zich zorgen over hun financiële toekomst. Wij kunnen ze inzicht geven, ze helpen en die zorgen wegnemen.”

Op de foto van links naar rechts: Marc van Poeteren (voorzitter Vereniging FFP),  winnaar Alex Erlings en directeur FFP Bert Sonneveld (foto Studio 7).

 

Reageer op dit artikel