nieuws

D&O beoordeelt hypotheekverstrekkers

Financiële planning

Bureau D&O verrichtte onderzoek naar hypotheekverstrekkers en kwam tot de conclusie dat er grote verschillen zitten tussen de ervaringen van de adviseurs met de verstrekkers. Jurjen Oosterbaan noemt deze ontwikkeling zorgelijk en niet acceptabel.

D&O beoordeelt hypotheekverstrekkers

Oosterbaan spitst zich vooral toe op hoe hypotheekverstrekkers meedenken met klanten met betalingsproblemen. Hij zegt: “Zorgelijk en eigenlijk niet acceptabel vinden wij de grote verschillen in de wijze waarop adviseurs ervaren dat aanbieders bereid zijn mee te denken met klanten die met hun woonlasten in betalingsproblemen (dreigen te) komen. Dit een groot maatschappelijk probleem. Je zou op dit punt mogen verwachten dat alle aanbieders hier meer richting de 10 scoren dan lager.”

Obvion en RegioBank enerzijds, Argenta anderzijds
D&O liet adviseurs scores geven voor hun ervaringen met de hypotheekverstrekkers. Een van de punten waarop werd gescoord was de bereidheid tot meedenken met de klant. Obvion (7,5), RegioBank (7,1) en BLG Wonen (6,8) scoorden het best op dit punt. Maar minder meegedacht wordt er door Argenta (4,6), ASR (5,4) en Hypotrust (5,5).

Over de volle breedte van het onderzoek bleken vooral RegioBank en Obvion telkens weer bovenaan de lijstjes terug te komen. D&O vroeg de adviseurs bijvoorbeeld naar de snelheid van het oversluiten van de verpande ORV, de telefonische bereikbaarheid en de vakkennis van de contactpersonen. RegioBank en Obvion bezetten bij alle criteria de eerste en de tweede plaats.

Reageer op dit artikel