nieuws

Bijna 17.000 extra met betalingsachterstand op hypotheek

Financiële planning

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft geconstateerd dat er het afgelopen jaar 16.942 consumenten met een betalingsachterstand op de hypotheek bij zijn gekomen. Het totaal komt daarmee op 108.754 mensen met moeite om de hypotheeklasten te dragen.

Bijna 17.000 extra met betalingsachterstand op hypotheek

Over een periode van drie jaar blijkt het aantal hypotheekklanten met betalingsproblemen te zijn verdubbeld. Peter van der Bosch, algemeen directeur van BKR: “Het niet betalen van je hypotheek stel je zo lang mogelijk uit. Dat betekent dat er achter deze cijfers vaak een wereld van financiële en persoonlijke ellende schuil gaat.” Een half jaar geleden werd de grens van 100.000 mensen met een betalingsachterstand al overschreden.

Toch wil Van der Bosch de cijfers ook nuanceren. De stijging van het aantal probleemgevallen vlakt namelijk af. En Van der Bosch geeft aan dat de problemen in de hypotheekbranche nog relatief beperkt zijn: “Gerelateerd aan het aantal uitstaande hypotheken is het percentage betalingsachterstanden echter laag. In veel andere sectoren is dit percentage veel hoger.”

Reageer op dit artikel