nieuws

Argenta en FlexFront kibbelen over stopzetten samenwerking

Financiële planning

De reden achter het opzeggen van de samenwerking tussen Argenta en FlexFront blijft onduidelijk. Argenta laat bij monde van Marc de Moor, directievoorzitter Argenta Nederland, weten dat de financieel dienstverlener helemaal niet van zins is om te stoppen met het onafhankelijk intermediair. Maar FlexFront blijft bij zijn verhaal.

Argenta en FlexFront kibbelen over stopzetten samenwerking

Volgens De Moor wordt alleen de samenwerking met FlexFront stopgezet en niet het hele onafhankelijk intermediair. De serviceprovider zou niet voldoen aan de kwaliteitseisen van Argenta. De Moor is hard in zijn oordeel over FlexFront. “Het heeft te maken met een kwaliteitsaspect bij FlexFront en niets met de kwaliteit van de advieskantoren. Consumenten willen alles snel. FlexFront investeert niet voldoende in digitalisering en automatisering. Daarom stoppen we met de samenwerking, omdat zij daarmee ook hun kantoren tekortdoen.” FlexFront bracht gisteren naar buiten dat Argenta in het geheel zou stoppen met de distributie via het onafhankelijk intermediair, maar daar is volgens De Moor geen sprake van.

“Dat is niet correct. Wij blijven via DAK, Welke en Hypotrust ook voor zelfstandige financieel adviseurs bereikbaar. Heel veel kantoren die via FlexFront werken, werken ook met deze serviceproviders.” In een bericht aan de adviseurs schrijft Argenta het volgende: “De distributiestrategie van Argenta richt zich op kwaliteitsvolle distributiepartners. Naast hypotheekketens, waaronder De Hypotheker, De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek zijn dit ook zelfstandige financieel adviseurs. Het bericht van FlexFront dat Argenta per 2015 kiest voor ketens is dus onjuist. Via Welke, DAK en Hypotrust hebben ook zelfstandige financieel adviseurs toegang tot de nieuwe producten van Argenta. Iedere consument kan advies krijgen van een adviseur over de hypotheken in Nederland. Er is echter een beperkte groep adviseurs die in opdracht van de klant aanvragen voor een nieuwe hypotheek bij Argenta kan indienen.”

FlexFront
Aandeelhouder Antoinette Kalkman van FlexFront verbaast zich over de uitlatingen van De Moor. “Het is een bijzondere move, maar ik snap wel dat ze dat doen. Ze zijn ervan geschrokken dat wij het in de openbaarheid hebben gebracht. Ze hadden graag gezien dat we hadden gecommuniceerd dat we de samenwerking in goed overleg hebben beëindigd. Maar het is geen samengestelde beslissing, het is een eenzijdig besluit vanuit Argenta geweest.”

Dat de kwaliteit van FlexFront onvoldoende zou zijn gaat er bij Kalkman niet in. “Het is makkelijk om met modder te gooien als je in het nauw gedreven bent. Als je het aan de Quion-acceptanten vraagt hoor je dat 80 tot 90% van onze vragen in een keer een finaal akkoord krijgen, zonder dat er aanvullende stukken bij geleverd moeten worden. Zij zeggen ook: jullie kwaliteit is hetzelfde, zo niet beter dan de rest.”  Kalkman blijft erbij dat Argenta van plan is om de distributie via het onafhankelijk intermediair te stoppen. “Ik heb nog allerlei mails waarin Stefan van Engen (manager distributie Argenta Nederland, red.) beweert wat wij naar buiten hebben gebracht.”

Ook directeur Christiaan Schipper herkent zich niet in de uitspraken van De Moor over het gebrek aan kwaliteit bij FlexFront. “Daar hebben wij nooit wat over gehoord. In de gesprekken die ik met Stefan van Engen heb gevoerd is dat nooit naar voren gekomen.” Kalkman gaat verder niet meer op de uitspraken van De Moor in: “Ik heb niet zo’n zin in moddersmijterij. Ik verlaag me niet tot het niveau van Marc de Moor.”

Reageer op dit artikel