nieuws

SNS Bank wil de ‘gewone Nederlander’ weer binnenhalen

Financiële planning

SNS Bank ondergaat een koerswijziging en zal zich niet langer richten op buitenlandse avonturen en vastgoedprojecten. In plaats daarvan gaat de bank terug naar de basis en wil het zich richten op onder meer de hypotheekproducten.

Dat zegt Dick Okhuijsen, directievoorzitter van SNS Retailbank, tegen NU.nl. “Van oudsher zijn wij een bank met betaal-, spaar- en hypotheekproducten, daar willen wij weer naartoe”, ligt hij de koers toe. “Dat betekent geen buitenlandse avonturen en vastgoedprojecten meer zoals we dat hebben gezien bij Property Finance”, verwijst Okhuijsen naar de reden dat de bank genationaliseerd moest worden. Het FD maakte maandag nog bekend dat de vastgoedbank van SNS de dupe is geworden van een miljoenenzwendel door vastgoedondernemer Ronald Ras.

Vertrouwen
Met de nieuwe koers hoopt Okhuijsen de ‘gewone Nederlander’ weer binnen te halen bij de bank en het vertrouwen onder de consumenten terug te verdienen. Okhuijsen: “Daar valt nog veel te winnen. Ik wil dat mensen binnen drie jaar zeggen: banken hebben geleerd van het verleden.” Naast het terugvallen op onder meer de hypotheekproducten gaat SNS Bank door het hele land ook zestig nieuwe winkels openen.

Reageer op dit artikel