nieuws

Inkoopcombinatie biedt leden Wft-proof hypotheekadvies

Financiële planning

Inkoopcombinatie biedt leden Wft-proof hypotheekadvies

Inkoopcombinaties De Hypothekelaar en IDL-Hypotheken gaan vanaf 1 oktober 2014 samen verder onder de naam De Hypothekelaar. Er vallen zo’n 200 kantoren onder het serviceconcept dat nieuwe diensten als een ‘Wft proof certificaat’ lanceert.

Frank van de Spruit, salesmanager Noord-Nederland legt uit dat de twee inkoopcombinaties ‘zussen’ van elkaar waren, beide onderdeel van de Qualiora Groep. “Op een gegeven moment gingen we in de tarifering zo dicht bij elkaar zitten dat het logisch was om samen te gaan.” De nieuwe inkoopcombinatie heeft vanaf 1 oktober nog maar één tarief: € 275 voor de begeleiding van een hypotheekdossier. Van de Spruit merkt dat de belangstelling voor het concept toeneemt. “Steeds meer hypotheekadviseurs raken hun aanstellingen kwijt en kloppen bij ons aan.”

Adviesrapport
De salesmanager vertelt dat adviseurs gebruik kunnen maken van het zogenoemde HypotheekAdviesRapport. Van de Spruit: “De adviseur hoeft dan zelf alleen de inventarisatie te doen en kan het advies aan ons uitbesteden. Voor dat door ons verzorgde advies wordt dan meteen een Wft Proof certificaat afgegeven. Daarmee onderscheiden we ons. Dat certificaat is belangrijk voor zowel de eindklant als de tussenpersoon.” Op de website van De Hypothekelaar staat dat de inkoopcombinatie de aansprakelijkheid op zich neemt, mocht er in de toekomst sprake zijn van een probleem over het advies. “Adviseurs kunnen ook hun eigen adviezen van zo’n certificaat laten voorzien. Dat kost € 75 per certificaat”, zegt Van de Spruit die uitlegt dat het bedrijf Vericert, eveneens onderdeel van de Qualiora Groep, deze certificering verzorgt.

Verdienmodel
Op de website van De Hypothekelaar wordt voorgerekend hoe het verdienmodel er voor de adviseur uitziet. “U vraagt voor uw dienstverlening € 2.750. De kosten bij een doorstromer bedragen voor het adviesrapport € 495 en voor de bemiddeling € 275. Dat is € 770. Het netto resultaat is dan € 2.750 min € 770 = € 1.980″, aldus de site.

Reageer op dit artikel