nieuws

ING: Aflossen op hypotheek populairder en structureler

Financiële planning

De ING ziet in zijn elk kwartaal uitgevoerde ING Woonindex dat het tussentijds aflossen op de hypotheek steeds populairder wordt. Ook trekt de bank de conclusie dat het vertrouwen op de woningmarkt in het derde kwartaal van 2014 verder is toegenomen.

ING: Aflossen op hypotheek populairder en structureler

Uit het onderzoek blijkt dat ruim een kwart (27%) van de woningbezitters overweegt om af te lossen op de hypotheek, waar dit een kwartaal eerder nog een op de vijf was. Een op de drie huiseigenaren heeft al een tussentijdse aflossing gedaan. In 2013 werd er al 40% meer tussentijds afgelost dan in 2012. Tot 1 september van dit jaar is die stijging 13% ten opzichte van diezelfde periode in 2013.

Vertrouwen
Het sentiment op de woningmarkt gaat ook steeds meer richting het positieve. De vertrouwensindex van de ING steeg het afgelopen kwartaal met 4 punten naar 118, ruim boven het neutrale 100. Dennis Noordervliet, directeur Hypotheken bij de ING: “Starters en koopwoningbezitters verwachten vooral een flinke stijging van de huizenprijzen. Dit kwartaal verwacht 75% een stijging ten opzichte van 68% vorig kwartaal. Dit is de hoogste score sinds 2008. Daarnaast verwacht een op de vier (was 20%) een daling van de hypotheekrente. Het aantal koopwoningbezitters dat het een gunstige periode vindt om een huis te kopen, is gestegen naar 68%, bij starters is dat zelfs ruim driekwart.”

Reageer op dit artikel