nieuws

CFD wil om de tafel met Thanatos

Financiële planning

De Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) is ‘enorm geschrokken’ van de klachten over Thanatos, dat maandagavond onder vuur werd genomen in Tros Radar. De belangenbehartiger wil graag om tafel met het bedrijf, dat onderdeel is van Vollebregt Verzekeringen.

CFD wil om de tafel met Thanatos

Voorzitter Edwin Herdink zegt: “Of de handelswijze van Thanatos wel of niet strijdig is met de Wft doet niet terzake. Dit is zo schadelijk voor onze branche, die zo hard werkt aan een beter imago. Dit moet tot de bodem worden uitgezocht.” Daarom heeft de CFD besloten om ‘verantwoordelijkheid te nemen door zelfstandig een onderzoek naar de misstanden te starten’. De branchevereniging heeft daartoe Thanatos uitgenodigd voor een gesprek met het bestuur. Ook Axent, dat veel zaken doet met Vollebregt Verzekeringen, en de AFM worden benaderd met vragen.

Maurice Vollebregt, directeur van Vollebregt Verzekeringen, heeft inmiddels laten weten bereid te zijn om aan te schuiven bij de CFD. “Primair hoort de AFM dit te onderzoeken”, zegt Vollebregt. “Maar wij staan voor eerlijkheid en transparantie.” Ook heeft Thanatos middels een tweede brief inmiddels inhoudelijk gereageerd op de uitzending van Radar. Die brief is hier te lezen.

Reageer op dit artikel