nieuws

Legal&General geeft 180.000 klanten een half jaar gratis FD

Financiële planning

Legal & General viert dit jaar dat het 30 jaar actief is in de Nederlandse markt. Ter gelegenheid hiervan ontvangen alle 180.000 klanten op verzoek gedurende een half jaar gratis een digitaal abonnement op Het Financieele Dagblad.

Legal&General geeft 180.000 klanten een half jaar gratis FD

In 30 jaar is Legal&General in Nederland gegroeid naar ruim 180.000 verzekerden. Ter gelegenheid van dit jubileum krijgen alle verzekerden en klanten met een spaar- of beleggingsrekening via hun adviseur een gratis (digitaal) abonnement op Het Financieele Dagblad voor de duur van 6 maanden.

Arno Dolders, algemeen directeur Legal & General legt uit waarom: “De samenleving eist dat mensen steeds meer eigen verantwoordelijkheid nemen voor de inrichting van hun financiële zekerheid. Zij moeten daarbij meer de voor hen juiste prioriteiten stellen. Tevens moeten zij leren allerlei aanbiedingen, die aanbieders via sociale media en internet rechtstreeks op hen afvuren, op de juiste waarde te schatten”.

“Hoe beter de consument op de hoogte is van de ontwikkelingen, die zijn financiële positie raken, des te meer waardering hij zal hebben voor onafhankelijk financieel advies. De grootste bedreiging voor onafhankelijk advies is naar onze mening het ontbreken van inzicht bij de consument hoe belangrijk het is om periodiek contact te hebben met een vaste onafhankelijk financieel adviseur.”

De digitale FD helpt om de financiele educatie van de klanten te verbeteren, denkt Dolders.

Gevraagd wat dit verjaardagscadeautje kost, zegt Dolders dat hij dat niet kan vertellen. “Maar het is natuurlijk zo dat niet alle intermediairs het ook zullen aanbieden aan hun klanten en het FD hoopt dat veel klanten blijven hangen. Dus het is ook een marketingactie van de krant. Maar het is wel een behoorlijke investering van ons.”

Op de site van het FD staat dat een half jaar abonnement op de digitale krant 209 euro kost. Maar dat is niet betaald, zegt Dolders.

Verder zullen er overigens geen festiviteiten plaatsvinden, zegt Dolders. Reden is dat er onlangs aangekondigd is dat er bij Legal&General 25 van de 185 medewerkers noodgedwongen moeten vertrekken.

Reageer op dit artikel