nieuws

Delta Lloyd beperkt langlevenrisico door deal met herverzekeraar

Financiële planning

Delta Lloyd heeft een contract gesloten met de Reinsurance Group of America (RGA) om het langlevenrisico op de Nederlandse levensverzekeringsportefeuille binnen de perken te houden. Het is de eerste keer dat de verzekeraar langlevenrisico overdraagt aan de herverzekeringsmarkt.

Delta Lloyd beperkt langlevenrisico door deal met herverzekeraar

Delta Lloyd en RGA hebben een contract van zes jaar gesloten, waarin met terugwerkende kracht per 1 januari 2014 een zesjarige langlevenswap is afgesloten. Het gaat daarin om een langlevenvoorziening van € 12 mld. Hiermee loopt Delta Lloyd een kleiner risico als de levensverwachting op de lange termijn stijgt, waardoor de looptijden van lijfrente- en pensioenuitkeringen langer worden.

Bestuursvoorzitter Niek Hoek laat weten dat de verzekeraar meer soortgelijke opties onderzoekt. “Delta Lloyd blijft verdere mogelijkheden verkennen voor een efficiënt beheer van het langlevenrisico via het capital management raamwerk. Deze transactie helpt Delta Lloyd haar ratings te handhaven, verplichtingen tegenover klanten en andere crediteuren na te komen en aan de huidige en verwachte toekomstige wettelijke eisen te voldoen.”

Reageer op dit artikel