nieuws

Rechtbank Rotterdam verwijdert zoekterm ‘woekerpolis’

Financiële planning

Rechtbank Rotterdam verwijdert de term ‘woekerpolis’ als zoekterm uit een tussenuitspraak op Rechtspraak.nl op verzoek van Nationale-Nederlanden. Het gaat om de tussenuitspraak in de rechtszaak tussen Nationale-Nederlanden en Vereniging Woekerpolis.nl van 8 mei 2014.

Rechtbank Rotterdam verwijdert zoekterm ‘woekerpolis’

Nationale-Nederlanden verzocht Rechtbank Rotterdam om het woord ‘woekerpolis’ als zoekterm uit de inhoudsindicatie van de tussenuitspraak op 8 mei 2014 tussen NN en de Vereniging Woekerpolis.nl op Rechtspraak.nl te vervangen door het “neutrale en feitelijke begrip” beleggingsverzekering. NN had er grote moeite mee, blijkt uit een brief van de advocaten. “Eisers maken onze cliënten diverse verwijten met betrekking tot de door hen verkochte beleggingsverzekeringen, welke door eisers als ‘woekerpolissen’ worden aangeduid. Onze cliënten zullen die verwijten gemotiveerd en onderbouwd bestrijden. Over de gegrondheid van de verwijten van eisers is door uw rechtbank nog geen enkel inhoudelijk oordeel geveld. Opname van de term ‘woekerpolis’ in de inhoudsindicatie op rechtspraak.nl komt onze cliënten daarom ongepast voor”, schrijven de advocaten.

NN zegt in een toelichting dat het op geen enkele manier de bedoeling heeft gehad woekerpolis als zoekterm van Rechtspraak.nl geheel te wissen. “Dat kan ook helemaal niet. Het gaat ons er om dat het woord woekerpolis was opgenomen in de de inhoudsindicatie van de tussenuitspraak. De rechtbank heeft ons verzoek gehonoreerd. Woekerpolis staat niet meer in de inhoudsindicatie”, aldus een woordvoerster.

 

Reageer op dit artikel