nieuws

Ouders sparen bij Argenta; kind krijgt goedkopere hypotheek

Financiële planning

Bankverzekeraar Argenta heeft Hypotheek Sparen gelanceerd. Nieuwe hypotheekklanten krijgen tot 0,25% korting op hun hypotheekrente als hun ouders, familie of goede vrienden sparen bij Argenta. “Zo kunnen verschillende generaties elkaar helpen en daar beiden profijt van hebben,” zegt Marc de Moor, directievoorzitter Argenta Nederland.

Ouders sparen bij Argenta; kind krijgt goedkopere hypotheek

De constructie is als volgt: ouders, familie of goede vrienden van de hypotheekklant openen op hun eigen naam een Hypotheek Profijt Spaarrekening bij Argenta. Deze spaarrekening wordt gekoppeld aan een nieuwe Argenta Hypotheek van de hypotheekklant. Elke € 10.000 aan spaargeld levert 0,05% rentekorting op. De korting kan oplopen tot 0,25% op de hypotheekrente.  Deze korting geldt over het hele hypotheekbedrag. “Zo kan het tarief 10 jaar rentevast met NHG met de maximale korting uitkomen op maar liefst 3,10%”, aldus Argenta.

Borgstelling
“Het unieke is dat de spaarrekening geen borgstelling is,” zegt De Moor. “Het is ook geen schenking. Heeft de spaarder het spaargeld nodig, dan kan dit op eenvoudig verzoek worden opgenomen. Het is en blijft het geld van de spaarder. Uiteraard vervalt dan wel de verkregen korting op de hypotheek.” Uit de voorwaarden blijkt dat de spaarder voor deze wijziging € 150 moet betalen. “Het aflossingsschema van de hypotheek moet namelijk opnieuw berekend in functie van het overgebleven spaarbedrag. Na de herberekening wordt de hypotheekklant geïnformeerd over zijn aangepast maandbedrag.”

Zelf
Ook de hypotheekklant zelf kan een Hypotheek Profijt Spaarrekening openen. “Wanneer een nieuwe hypotheekklant een eigen spaarpotje heeft en hiervoor een extra rendement wenst, kan hij een Hypotheek Profijt Spaarrekening koppelen aan de hypotheek.”

Filosofie
Volgens De Moor past het nieuwe product uitstekend bij de filosofie van Argenta als bank voor gezinnen. “Het kopen van een huis is een belangrijke stap in het leven van jonge mensen en veel ouders willen hun kinderen hierbij helpen. Maar schenken is niet altijd voordelig en door de onomkeerbaarheid misschien nog te vroeg of te definitief.”

Het nieuwe product is alleen beschikbaar voor nieuwe hypotheekklanten en wordt alleen gelanceerd op de Nederlandse markt.

Reageer op dit artikel