nieuws

FFP’ers gevraagd om mbo’ers geldlessen te geven

Financiële planning

Stichting Leven en Financiën (LEF) heeft de Federatie Financieel Planners (FFP) gevraagd om gastlessen te geven op mbo-scholen. Op deze scholen zijn de lessen onderdeel van het vak Burgerschap en er is een grote vraag.

FFP’ers gevraagd om mbo’ers geldlessen te geven

Directievoorzitter van Avéro en lid van het comité van aanbeveling van LEF, Jack Hommel: “Fantastisch dat de financieel planners deze lessen gratis geven aan mbo’ers. Schulden op jonge leeftijd kunnen grote gevolgen hebben voor de rest van je carrière. Je leven wordt makkelijker als je goed leert omgaan met geld.” Afgelopen jaar vroeg 15% van de Nederlandse jongeren schuldhulpverleningstraject aan, een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar eerder.

FFP
FFP-directeur Bert Sonneveld, zelf ook optredend als gastdocent, moedigt zijn leden aan om ook gastlessen te gaan geven: “Ik roep alle financiële planners van Nederland op om zich aan te melden voor het geven van deze zeer noodzakelijke lessen. Veel van onze leden doen al vrijwillig mee. Maar het zou mooi zijn als we op alle mbo-scholen van Nederland actief kunnen zijn.” Geïnteresseerde FFP’ers kunnen zich hier melden.

Reageer op dit artikel