nieuws

Thaise partij laat ‘verzekeringspremie’ betalen voor krediet

Financiële planning

De AFM waarschuwt consumenten geen leningen af te sluiten bij Ariad Financial Services uit vermoedelijk Thailand. Deze partij biedt krediet aan zonder de verplichte vergunning van de AFM te hebben en vraagt een ‘verzekeringspremie’ voordat de lening wordt verstrekt.

Thaise partij laat ‘verzekeringspremie’ betalen voor krediet

Ariad heeft een Nederlandse consument een Nederlandstalige brochure toegestuurd, zo meldt de AFM. Ariad geeft in de brochure en in de kredietovereenkomst aan dat de consument eerst een ‘verzekeringspremie’ moet overmaken, voordat deze partij de lening aan de consument zal verstrekken. Het ging in het geval dat bij de AFM is gemeld om € 1500 voor een lening van € 25.000.

Risico
De AFM adviseert consumenten altijd goed onderzoek te doen naar een aanbieder, voordat ze een lening afsluiten. “Als aanbieders vragen om voor het verstrekken van een lening geld te betalen, lopen consumenten groot risico hun geld kwijt te raken. Zo’n betaling wordt vaak een verzekeringspremie of administratiekosten genoemd. Consumenten moeten daar niet op in gaan.”

Reageer op dit artikel