nieuws

Miljoenen euro’s aan uitvaartpolissen in de la

Financiële planning

Consumentenprogramma Kassa besteedde afgelopen zaterdag aandacht aan de uitvaartpolissen die in de jaren vijftig en zestig massaal werden afgesloten. Veel mensen weten volgens Kassa niet dat de polissen nog een waarde vertegenwoordigen. Ook weten ze vaak niet wie de rechtsopvolger van de verzekeraar is.

Miljoenen euro’s aan uitvaartpolissen in de la

In de uitzending was aandacht voor een casus waarin iemand in de nalatenschap van zijn nicht een oude Lloyd-uitvaartpolis vindt, afgesloten in 1951 en recht gevend op een bedrag van 1000 gulden. Hij dient bij Delta Lloyd een verzoek tot uitbetaling in maar krijgt nul op het rekest. Volgens Delta Lloyd is de polis van zijn nicht meer dan tien jaar geleden stop gezet en worden tien jaar na het beëindigen van een verzekering de klantgegevens uit de administratie verwijderd. Nadat Kassa de kwestie voorlegt, betaalt Delta Lloyd uit coulance de 1000 gulden (€453,78). Verzekeringsjurist Dik van Velzen (Nibe SVV) als deskundige opgetrommeld, zegt in de studio dat ‘verstandig’ van Delta Lloyd te vinden. Hij benadrukt dat Delta Lloyd zelfs de verplichting heeft om uit te keren. “Het bezit van een polis wijst op het bestaan van een verzekering. Als Delta Lloyd niet het tegendeel kan bewijzen, moet worden uitgekeerd.”

Bekijk hier de uitzending.

Reageer op dit artikel