nieuws

Eigen huis een goede investering, maar geen geld voor onderhoud

Financiële planning

Ruim de helft van de Nederlanders (57%) vindt een eigen huis een goede investering voor de toekomst. Maar 30% beschikt niet over voldoende financiële middelen om onderhoud te plegen aan het eigen huis. Dat blijkt uit onderzoek dat Gfk deed in opdracht van BLG Wonen.

Eigen huis een goede investering, maar geen geld voor onderhoud

Huizenbezitters twijfelen of ze spaargeld in moeten brengen voor eventuele onderhoudswerkzaamheden. “Consumenten zien dat een huis om toewijding vraagt, maar weten nog niet altijd hun woonwensen met hun eigen financiën te matchen”, zegt Rein Wispelweij, directeur van BLG Wonen. “Daar ligt een taak voor adviseurs weggelegd. Financieel woonadvies moet dus verder gaan dan alleen de hypotheek. Maar ook over bijvoorbeeld het verbeteren of onderhouden van een huis” Bij een financiële meevaller zouden huiseigenaren hun geld bij voorkeur steken in een nieuwe badkamer. Daarna genieten een nieuwe inrichting of een nieuwe keuken de voorkeur.

Waarden
Gfk onderzocht daarna de waarden die mensen koppelen aan het begrip wonen. Van de 2.000 ondervraagden gaf 48% aan bij dat begrip te denken aan gezin/familie, 40% aan veiligheid en 37% aan gezelligheid. Ruim 80% van de ondervraagden gaf aan zeer tevreden te zijn over de eigen woonsituatie. Belangrijke redenen daarvoor zijn een goede ligging, voldoende voorzieningen in de buurt en een goed woonoppervlakte.

 

Reageer op dit artikel