nieuws

Ook Avéro krijgt claim te verwerken

Financiële planning

Claimorganisatie Wakkerpolis gaat Avéro Achmea aansprakelijk stellen voor het misleiden van klanten bij het afsluiten van beleggingsverzekeringen. In totaal gaat het om 30.000 gedupeerde klanten, goed voor een schadeclaim van € 120 mln.

Ook Avéro krijgt claim te verwerken

Volgens advocaat Adriaan de Gier zou Achmea tussen 1996 en 2002 klanten hebben misleid over de kosten van de beleggingsverzekeringen. “Men zei dat ze ‘laag’ en ‘slechts een klein deel van de premie’ waren, terwijl ze in werkelijkheid 26% van de premie als kosten naar zichzelf toe harkten”, zegt De Gier.

KiFiD
Wakkerpolis baseert de claim op een recente uitspraak van het KiFiD, waarbij Avéro Achmea voor het verstrekken van deze zelfde misleidende info werd veroordeeld tot het betalen van een boete van € 2.500 plus het vergoeden van de deskundige bijstand van de eiser (€ 1.536).

Van de 30.000 slachtoffers heeft Wakkerpolis ongeveer vijfhonderd in de boeken staan, maar de organisatie zal een claim voor alle slachtoffers indienen, op basis van ‘zaakwaarneming’. “Dat is nog niet eerder gebruikt in woekerpoliszaken”, legt De Gier uit. “Als men niets doet, verjaart de zaak. Wij stellen de rechten voor hen veilig.”

Reageer op dit artikel