nieuws

NVHP biedt leergang ‘Echtscheiding’ aan

Financiële planning

De Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) gaat leden en kandidaat leden meerdere leergangen aanbieden. In maart wordt gestart met de leergang ‘Echtscheiding’.

NVHP biedt leergang ‘Echtscheiding’ aan

Voor het aanbieden van de leergangen werkt de NVHP samen met verschillende geaccrediteerde opleidingsorganisaties. De opleidingen zelf vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de betreffende opleidingsorganisatie en de NVHP faciliteert de opleidingen ten behoeve van de leden en kandidaat leden.
Echtscheidingen
In maart start de leergang Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier. Voor deze leergang wordt samengewerkt met SD-Opleidingen. "Een op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Elke hypotheekadviseur komt daardoor met deze problematiek in aanraking. Daarbij schiet het uitsluitend kennis hebben van Wft Hypotheken te kort. Dat is ook niet erg, want de Wft deskundigheidsnormen zijn minimumnormen. Leden van de NVHP willen zich juist onderscheiden", aldus NVHP-voorzitter Rob Wagenvoord.
De leergang neemt tien dagen in beslag. Naast onderwerpen als relatie vermogensrecht, pensioen, alimentatie berekenen en proefscheiding, zal ook intensief getraind worden op vaardigheid. Naast deze leergang zal binnenkort ook de leergang Hypothecair Planner worden aangeboden.

Reageer op dit artikel