nieuws

Morgan Stanley schikt over hypotheekproducten

Financiële planning

Morgan Stanley heeft met de Amerikaanse toezichthouders een schikking getroffen van $ 1,25 mld in verband met de verkoop van ‘slechte’ hypotheken. Zo bericht de Financial Times.

Morgan Stanley schikt over hypotheekproducten

Verscheidene financiële instellingen gingen Morgan Stanley al voor. JP Morgan trof vorig jaar al een schikking voor $ 13 mld met de toezichthouders, omdat de bank slechte, aan hypotheken gerelateerde financiële producten zou hebben verkocht aan hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac. Dat geldt ook voor Morgan Stanley.
Het bedrag dat Morgan Stanley nu moet betalen, heeft gevolgen voor de gerapporteerde winst over het vierde kwartaal van 2013. Deze winst van $ 97 mln wordt verlaagd. De bank doet een afschrijving van $ 150 mln

Reageer op dit artikel