nieuws

Verzekeraars stappen in mkb-kredietfonds

Financiële planning

Een groep van negen verzekeraars gaat een gezamenlijke financiële bijdrage leveren aan Qredits, een geldverstrekker die ondernemers helpt met financiering en advies. De verzekeraars steken in eerste instantie € 30 mln in het fonds.

Verzekeraars stappen in mkb-kredietfonds

Het Verbond van Verzekeraars heeft een coördinerende rol gespeeld bij de totstandkoming van de deelname in Qredits. "Het Verbond is zeer verheugd dat met deze eerste, concrete bijdrage de financieringsnood van ondernemers met innovatieve plannen wordt verzacht."
Aanstaande vrijdag tekenen Emiel Roozen (Delta Lloyd), voorzitter van de commissie Financieel Economische Zaken van het Verbond, en CEO Elwin Groenevelt van Qredits de overeenkomst waarmee de investering wordt bezegeld. Dan is er ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Qredits een symposium in Utrecht.
Namens de verzekeraars gaat Qredits leningen aan beginnende ondernemers verstrekken van maximaal € 150.000.De looptijd is maximaal zeven jaar. "Het Verbond verwacht dat veel ondernemers die vooruit willen, maar in een kredietklem zitten, nu een sprong voorwaarts kunnen maken." Qredits heeft inmiddels ruim 4.300 microkredieten verstrekt.
Het fonds moet het klein-mkb uit de brand helpen, nu het steeds moeilijker is geworden om krediet van banken te krijgen. Later dit jaar komen verzekeraars met een tweede fonds, dat ook voor middelgrote bedrijven bedoeld is. In totaal willen de negen betrokken maatschappijen € 170 mln investeren in het mkb.

 
Passende handschoen
"We willen hiermee onze maatschappelijke rol nog nadrukkelijker oppakken", zegt algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond. "Veelbelovende bedrijven kunnen plannen waarmaken en dat betekent een prachtige impuls voor de Nederlandse economie. En deze handschoen past de sector ook prima, want verzekeraars zijn op zoek naar langjarige, goede en veilige beleggingen."

Reageer op dit artikel