nieuws

Reaal start online forum over financiële zaken

Financiële planning

Reaal is onder de noemer ‘In gesprek met Reaal’ een webforum begonnen. Op het forum van de verzekeraar kunnen leden discussiëren en vragen stellen over financiële producten. Ook financieel adviseurs kunnen lid worden en adviezen verstrekken, zij het onder voorwaarden.

Reaal start online forum over financiële zaken

Met het forum wil Reaal haar online service, dienstverlening en communicatie verder verbeteren. Behalve bijdragen van gebruikers plaatst de verzekeraar ook relevante achtergrondinformatie op de site. Reaal stelt geen inhoudelijke beperkingen aan de vragen die op het forum gesteld kunnen worden,  vertelt Marieke Kappert, Formulemanager social media bij Reaal. "Een klant of niet-klant kan vragen wat hij wil. Dat kunnen productvragen zijn, vragen over schade, over service of dienstverlening of mogelijk advies. In dat laatste geval zullen wij aangeven dat wij zelf geen advies geven. Andere consumenten of adviseurs die lid worden van het forum kunnen hem of haar wel adviseren."
Bij die laatste groep stelt Reaal wel als voorwaarde dat ze bij het aanmaken van een persoonlijk profiel duidelijk aangeven dat ze financieel adviseur zijn. Ook mogen adviseurs het forum niet gebruiken voor acquisitie of zelf het initiatief nemen om een persoonlijk of adviesgesprek aan te bieden. "Als een forumlid zelf het initiatief neemt voor een persoonlijk of adviesgesprek met jou, geef dan duidelijk aan tegen welke voorwaarden je dit wilt doen", aldus de regels op het forum. 

Reageer op dit artikel