nieuws

Franchisers SNS in de knel

Financiële planning

De franchisenemers van de SNS Winkels hebben een brandbrief gestuurd aan de SNS-directie, waarin zij vragen om een oplossing voor de steeds grotere financiële problemen waarin zij zeggen te verkeren. Dat meldt het Financieele Dagblad. Beide partijen zijn met elkaar in overleg.

Franchisers SNS in de knel

SNS Bank heeft ruim 160 vestigingen, waarvan er ruim 40 op franchisebasis worden gedreven. In de brief geven de franchisenemers uiting aan hun onvrede over trage besluitvorming en gebrekkige communicatie. De financiële problemen worden veroorzaakt door de slechte markt en de geringe bereidheid van consumenten om voor advies te betalen, zo schrijven de franchisenemers. Anderzijds is de vergoeding voor marketing en andere ondersteuning niet aangepast. Vorig jaar ging de eigenaar van twee SNS Winkels in Haren en Roden failliet.    Naar aanleiding van de brief heeft de vereniging van franchisenemers overleg gehad met de directie van de bank. Volgens verenigingsvoorzitter Maarten Strijbosch is er nu weer vertrouwen in de directie. Er zou worden gewerkt aan een nieuw verdienmodel voor de SNS Winkels. (FD.nl)

Reageer op dit artikel