nieuws

Banken starten informatiepunt restschulden

Financiële planning

De banken openen komend jaar een gezamenlijk informatiepunt voor consumenten die vragen hebben over restschulden bij hypotheken. "Consumenten moeten straks ook terecht kunnen bij het informatiepunt met specifieke vragen. Dat geeft de banken beter zicht op de eventuele knelpunten", aldus de Nederlandse Vereniging van Banken.

Banken starten informatiepunt restschulden

Het plan werd door NVB-voorzitter Chris Buijink aangekondigd op het jaarcongres van makelaarsvereniging NVM. Volgens Buijink willen banken met het initiatief iets doen aan het idee dat banken niet thuis geven als het gaat om het afsluiten van een hypotheek als sprake is van en restschuld. "Een restschuld hoeft in veel gevallen geen belemmering te zijn om te verhuizen. Banken kunnen een restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek en doen dit ook. Dat kan uiteraard alleen als het inkomen van een klant dat toelaat."
Consumenten kunnen enerzijds hun kennis over de mogelijkheden bij een restschuld vergroten en banken weten door het informatiepunt anderzijds beter wat er speelt bij de klant, aldus Buijink.

Reageer op dit artikel