nieuws

Geldgevers slaan handen ineen met schuldhulpverleners

Financiële planning

ABN Amro, ING, Obvion, Rabobank, Reaal en SNS Bank zijn samen met 90 organisaties voor schuldhulpverlening een samenwerking gestart onder de naam ‘Schakel!’. Doelstelling is klanten met betalingsproblemen eerder en beter van dienst te zijn.

Geldgevers slaan handen ineen met schuldhulpverleners

De zes geldgevers gaan klanten met ernstige betalingsproblemen zo veel mogelijk actief naar schuldhulpverlening verwijzen. "Schuldhulpverlening kan dan een totaalbeeld maken van de financiële situatie van de klant. Hypotheekverstrekkers kunnen dit zelf niet, omdat zij vaak alleen inzicht hebben in de achterstand op de hypotheek en eventueel overige bankproducten. Door de totale schuldproblematiek van de klant in kaart te brengen, krijgt de klant nu een totaaloplossing van de schuldhulpverlener én de hypotheekverstrekker."
Het is aan de klant zelf om te bepalen of hij gebruik wil maken van de dienstverlening. De 90 deelnemende schuldhulpverleners zijn aangesloten bij branchevereniging NVVK.

Reageer op dit artikel