nieuws

Odin komt met ontwoekerpakket voor intermediairs

Financiële planning

Stichting Odin heeft een ‘ontwoekerpakket’ ontwikkeld, waarmee intermediairs worden geholpen met het aanpakken van woekerpolissen in hun eigen portefeuille. Volgens voorzitter René Graafsma is hierin alle kennis en ervaring binnen Odin samengebracht om consument en onafhankelijk adviseur te stimuleren met elkaar aan de slag te gaan: "We zijn persoonlijk betrokken bij de ontwoekerprocessen en zijn ook een vraagbaak voor zowel consument als intermediair tijdens het proces."

Odin komt met ontwoekerpakket voor intermediairs

Stap 1 is een inventarisatie van alle beleggingsverzekeringen, gevolgd door een analyse en prioritering van polissen (de zwaarste gevallen worden als eerste benaderd). Via door communicatie experts ontwikkelde brieven worden cliënten van het intermediair benaderd en uitgenodigd om door Odin een onafhankelijk rapport ‘integraal ontwoekeren’ te laten maken van hun polis.
Claimprocedure
Uit dit rapport blijkt of de cliënt een woekerpolis heeft, of de polis eerst moet worden verbeterd naar de toekomst en of een claimprocedure gestart moet worden om schade naar het verleden te claimen. Er zijn in totaal drie contactmomenten met de klant. Tweemaal per brief en eenmaal per e-mail. Klanten met een ‘zware’ woekerpolis worden bij het derde contactmoment telefonisch benaderd.
Brief van de klant
De Odin-dienstverlening eindigt met een claim- en/of verbeteractie, of een brief waarin de klant nadrukkelijk wordt gewezen op de mogelijke gevolgen van het niet reageren op de diverse oproepen. Intermediairs kunnen procesonderdelen zelf uitvoeren of uitbesteden aan partijen waarmee Odin samenwerkt. Ook kan Odin de projectcoördinatie verzorgen. Het eerste rapport integraal ontwoekeren wordt altijd door Odin gemaakt en verzonden.
Banners
Na het ontwoekeren van de eigen portefeuille, stelt Odin teksten en banners beschikbaar, zodat het intermediair via eigen (social) media ook nieuwe relaties aan kan trekken die graag integraal willen ontwoekeren. Geïnteresseerde intermediairs vinden hier aanvullende informatie. 

Reageer op dit artikel