nieuws

Forse premieverschillen bij uitvaartverzekeringen

Financiële planning

Independer heeft de uitvaartverzekeringen van de Nederlandse aanbieders eens tegen het licht gehouden en geconcludeerd dat de premieverschillen fors zijn.Voor een eenvoudige uitvaart blijkt de duurste uitvaartverzekering gemiddeld 57% duurder dan de goedkoopste. Dat komt neer op zo’n € 2.800 premieverschil, gedurende de looptijd van de polis.

Forse premieverschillen bij uitvaartverzekeringen

In totaal zijn tussen februari en augustus ruim 68.000 vergelijkingen onderzocht die op de site van Independer zijn gemaakt. Daarbij is uitgegaan van een eenvoudige uitvaart (tot € 5.000), een normale uitvaart (€ 6.000 – € 8.000) en een luxe uitvaart (€ 9.000 of meer). Vergelijkbare uitvaartverzekeringen blijken fors in premie te kunnen verschillen.  "In sommige gevallen kan het prijsverschil oplopen tot wel € 10.000", meldt Independer. "Hoe luxer de uitvaart hoe groter de premieverschillen. Zo loopt het gemiddelde verschil in premie op tot 63% voor een luxe uitvaart van € 9.000."
Op de website van Independer staan de prijsvergelijkingen voor een ‘normale’ uitvaart van € 7.000 voor drie voorbeeldsituaties: een alleenstaande van 25 jaar, partners van beide 39 jaar en partners van beide 55 jaar. De verschillen in betaalde premie (plus kosten) over de looptijd van de polis tussen de goedkoopste en de duurste aanbieders bedragen respectievelijk € 2575,20 (Yarden versus Nuvema), € 3.900 (Yarden versus Twenthe), € 6.110,40 (opnieuw Yarden versus Twenthe). Toch mag volgens Independer hieruit niet de conclusie worden getrokken dat Yarden de goedkoopste uitvaartverzekeraar van het land is, aldus onderzoeker Joop Cohen: "Dit zijn slechts drie voorbeeldsituaties."

Reageer op dit artikel