nieuws

‘Ton belastingvrij schenken voor eigen huis’

Financiële planning

Het kabinet wil dat Nederlanders € 100.000 belastingvrij mogen gaan schenken aan huizenkopers. Daarmee moet het mogelijk worden de hypotheekschuld te verlagen of de eigen woning te verbeteren. Dat meldt De Telegraaf dinsdag op basis van Haagse bronnen.

‘Ton belastingvrij schenken voor eigen huis’

De maatregel is een van de onderdelen uit het begrotingsakkoord dat regeringspartijen VVD en PvdA hebben gesloten. De belastingvrije schenking zou alleen mogelijk zijn als het geld gebruikt wordt voor de eigen woning. Met de plannen zou het kabinet de hoge eigenwoningschuld in ons land willen terugdringen en tegelijkertijd meer spaargeld in de economie willen laten stromen.
De coalitiepartners willen volgens de bronnen van de Telegraaf verder het toeslagenstelsel vereenvoudigen door de invoering van een huishoudentoeslag. Het aantal mensen dat recht heeft op een toeslag zou daarmee worden verkleind. De koopkracht zou volgend jaar gemiddeld circa 1% achteruit gaan.

Reageer op dit artikel