nieuws

Koelewijn noemt bankinitiatief “assurantie-boeren” een giller

Financiële planning

Hoogleraar Jaap Koelewijn van Nyenrode Business Universiteit heeft weinig woorden nodig om het plan van een groep mensen uit Apeldoorn voor een nieuwe coöperatieve bank af te serveren: "Het is een giller."

Koelewijn noemt bankinitiatief “assurantie-boeren” een giller

De initiatiefnemers zijn volgens hem "goedbedoelende sukkels”, die geen idee hebben waar ze aan beginnen. "Begrijp mij niet verkeerd, ik juich het alternatief op zich toe, maar kom dan met een goed doordacht businessplan naar het publiek toe en niet met een halfbakken idee."
Koelewijn, die Corporate Finance doceert, geeft het initiatief weinig kans van slagen. Volgens hem zijn de initiatiefnemers twee "assurantie-boeren uit Apeldoorn” met geen enkele kennis op bancair gebied. Hij vreest dat het initiatief het vertrouwen in de financiële sector kan schaden, terwijl de initiatiefnemers juist zeggen dat hun plan is geboren uit onvrede met het huidige beleid en cultuur bij de Nederlandse banken.(ANP)
De belangrijkste initiatiefnemer van de nieuwe bank is zelfstandig assurantieadviseur Jan Brink (45) uit Apeldoorn. Hij laat zich bijstaan door secretaris Joshua Klopman en penningmeester Marit Rossing. De Volkskrant meldde gisteren dat de raad van commissarissen bestaat uit vier "enthousiaste amateurs" uit de kennissenkring van Brink. "Geen van de zeven heeft serieuze bankierservaring", aldus de Volkskrant.

Reageer op dit artikel