nieuws

Advocaat Sprintplan-zaak doet aangifte tegen Koelewijn

Financiële planning

Advocaat Sprintplan-zaak doet aangifte tegen Koelewijn

Luc Jurgens, advocaat van de Sprintplan-zaak die de Vereniging Consument & Geldzaken al tien jaar tegen Aegon voert, heeft aangifte gedaan tegen de forensische accountant René ter Haar en hoogleraar Jaap Koelewijn. Hij noemt de twee ‘paladijnen’ van Aegon en stelt dat hij door het tweetal is ‘opgelicht’, zo meldt de website Follow the Money.

"De aangifte betreft enkele door Ter Haar gemaakte rapportages en een door Koelwijn afgegeven opinie over het Spaarbeleg Sprintplan. De rapporten en de opinie moesten als onderbouwing van de rechtszaak dienen die Jurgens namens de Vereniging Consument & Geldzaken tegen Aegon voert.", meldt ftm.nl
"‘Ze hebben op evident verkeerde wijze gerapporteerd", stelt Jurgens op de site." En na lang nadenken concludeerde de advocaat dat dit opzettelijk is gebeurd, vandaar de oplichting. Jurgens deed ook aangifte van valsheid in geschrifte en poging tot misleiding van rechters."
"Ik heb een opinie geschreven", zegt Koelewijn die ook columnist van het Financieele Dagblad is. "Daar kun je het mee oneens zijn, maar je kunt er niet door worden opgelicht. Volgens Jurgens maak ik ook deel uit van een complot. Ik vrees dat hij niet helemaal goed bij zijn hoofd is", aldus Koelewijn op ftm.nl.

Reageer op dit artikel