nieuws

Seks-uitje nekt Dela-manager

Financiële planning

De kantonrechter in Eindhoven heeft onlangs enig licht geworpen op het mysterieuze vertrek van de ‘manager intermediair’ van uitvaartverzekeraar Dela. Er was sprake van een vertrouwensbreuk, veroorzaakt doordat de betreffende manager in januari vrijblijvend een seksueel getint programma bij een teamuitje naar Amsterdam had georganiseerd, onder het motto ‘Ondeugd op de Wallen’. Dela is medio april van de activiteit op de hoogte geraakt door een medewerker die niet bij de activiteit aanwezig is geweest en besloot de man op non-actief te stellen.

Seks-uitje nekt Dela-manager

Terecht, naar het oordeel van de kantonrechter: de manager heeft door het organiseren van deze seksueel geladen activiteit ruimschoots de grenzen overschreden die een manager in acht behoort te nemen. Dela heeft dus terecht het vertrouwen in hem als manager verloren. Volgens de manager zelf had Dela er rekening mee moeten houden, dat de uitvaartverzekeraar kennis heeft gekregen van de activiteit door een medewerker die op wraak uit zou zijn. “Wat hier ook van zij, van een manager mag zodanig gedrag worden verwacht, dat niemand de ruimte heeft om hem op deze manier in verlegenheid te brengen. Wanneer medewerkers afspreken dat zij anderen maar niet zullen vertellen wat de activiteit heeft ingehouden en er onderling met collega’s beter niet over gesproken kan worden, betekent dit dat het gedrag grensoverschrijdend is geweest, ook volgens de normen van die medewerkers en ook al heeft de activiteit aan de deelnemers geen directe schade berokkend”, aldus de kantonrechter in zijn uitspraak. Hij ontbond de arbeidsovereenkomst tussen partijen met ingang van 15 juli, onder toekenning van een maandsalaris van ruim € 8.000. De manager had een ton geëist van Dela.

Reageer op dit artikel