nieuws

Schorsingsverzoek NN in woekerpoliszaak ongebruikelijk

Financiële planning

Het verzoek van Nationale-Nederlanden om de zaak over de ‘eerste kosten’ van beleggingsverzekeringen een jaar te schorsen is ongebruikelijk. Dat blijkt uit een reactie van Kifid-woordvoerder Thom Hoedemakers. Hij wijst er op dat schorsing niet voorkomt in de Kifid-reglementen.

Schorsingsverzoek NN in woekerpoliszaak ongebruikelijk

De geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, onder leiding van Edgar du Perron, moet samenkomen om over het verzoek te beslissen. Hoedemakers verwacht dat het antwoord nog een paar weken op zich zal laten wachten. Een verzoek tot schorsing is niet gebruikelijk, zegt hij. “Het zal in het verleden bij een rechtsvoorganger van Kifid wellicht eens zijn voorgekomen, maar ik kan mij geen geval herinneren.” Ook staat de mogelijkheid niet in de reglementen van Kifid. “Het is dus aan de commissie”, aldus de woordvoerder.
Nationale-Nederlanden vroeg eerder deze week schorsing aan bij de geschillencommissie van Kifid in de zaak over de ‘eerste kosten’ van beleggingsverzekeringen. De verzekeraar vindt dat een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in Luxemburg moet worden afgewacht. Ook in die zaak is NN partij. Dat kan nog tot medio 2014 duren.

Reageer op dit artikel