nieuws

Overname Hypotheekshop door Welke rond

Financiële planning

Welke Beheer heeft definitief De Hypotheekshop overgenomen. Het bedrijf wordt daarmee naar eigen zeggen “de grootste aanbieder van onafhankelijk financieel totaaladvies in Nederland”. Welke vergroot met de overname het aantal vestigingen tot 350; het marktaandeel in hypotheekdistributie komt op zo’n 10%.

Overname Hypotheekshop door Welke rond

Welke, zelf eerder dit jaar eigendom geworden van de Amerikaanse CMIS Group, kondigde de overnameplannen al in april aan. Daarmee moesten de certificaathouders/franchisenemers van de Hypotheekshop echter nog instemmen. Dat is de afgelopen maanden gebeurd, waardoor Welke 100% eigenaar wordt van De Hypotheekshop Centrale Organisatie. “Iedereen heeft ‘ja’ gezegd”, aldus Welke-directeur Cor Zwaan. De keten acht schaalvergroting noodzakelijk om de kosten voor de franchisenemers binnen de perken te kunnen houden. Hypotheekshop-directeur Ron Bavelaar, die niet van functie verandert, ziet daarnaast het kunnen uitbesteden van alle kantooractiviteiten als belangrijk winstpunt in de overname.
Naast elkaar
Serviceorganisatie Welke heeft met Huis & Hypotheek al een franchiseformule met 60 vestigingen in huis. Bij De Hypotheekshop zijn 150 kantoren aangesloten. Volgens Zwaan zijn er geen plannen om de twee franchiseketens in elkaar te schuiven. “Wij geloven in sterke merken; deze twee formules kunnen prima naast elkaar bestaan, dat doen ze nu ook. De consument moet iets te kiezen hebben.”

Reageer op dit artikel