nieuws

Wakkerpolis geeft NN twee maanden voor terugbetaling eerste kosten

Financiële planning

Advocaat Adriaan de Gier heeft namens de circa 400 bij Wakkerpolis aangesloten consumenten een brief verstuurd aan Nationale-Nederlanden. Daarin vordert De Gier terugbetaling van de ingehouden eerste kosten, ook aan andere verzekerden die een vergelijkbare vordering kunnen hebben. De uiterste termijn voor de betaling is 16 augustus.

Wakkerpolis geeft NN twee maanden voor terugbetaling eerste kosten

Wakkerpolis, een initiatief van Bert Jan Tiesinga (adviesbureau New Flame, voorheen AXA en NN), is een actie gestart naar aanleiding van de recente (tussen)uitspraak van klachteninstituut Kifid, dat heeft geoordeeld dat NN ten onrechte eerste kosten heeft ingehouden bij een klant met een beleggingspolis. Volgens Wakkerpolis speelt het probleem bij een groot aantal polissen. “Niet alleen de cliënten die zich al bij New Flame gemeld hebben, maar vele duizenden extra. In de optiek van cliënte brengt deze problematiek met zich mee, dat haar cliënten een geldvordering op uw maatschappij hebben.” Verzekerden kunnen zich voor € 27,50 bij Wakkerpolis aansluiten.
In de brief vraagt De Gier tevens aan NN om aan te geven welke rechtspersonen uit het ING-concern bij de ‘eerstekostenkwestie’ betrokken zijn. “Mocht u niet in staat of bereid zijn om aan deze twee verzoeken gehoor te geven, dan verneem ik dat graag binnen twee weken na heden.”

Reageer op dit artikel