nieuws

Vijf vragen aan Boutique Vermogen Planners

Financiële planning

Boutique Vermogen Planners (BVP) presenteert zich als “het eerste samenwerkingsverband van onafhankelijke vermogenplanners in Nederland”. AMweb vroeg partner Wouter van Leusen (van Financieel Bewust Zijn in Haarlem) naar het hoe en waarom van BVP.

Vijf vragen aan Boutique Vermogen Planners

Vermogenplanning: is dat niet hetzelfde als financiële planning?
Nee, wij gebruiken het Fondsenplatform van NNEK en selecteren daaruit fondsen. Heel veel financieel planners en accountants laten dat zelf beleggen juist achterwege. Ons samenwerkingsverband richt zich specifiek op dat onderdeel van financiële planning. Bij vermogensplanning gaat het om het in stand houden, opbouwen en overdracht van vermogen op het juiste moment.
Is dat de toekomst?
In Amerika en Engeland laat het overgrote deel van de bevolking zijn vermogen begeleiden door een onafhankelijk financieel planner en niet door een bank. In Nederland is dat nu nog beperkt tot circa 3%. Dat percentage groeit snel en zal de komende jaren blijven stijgen. Bij vermogensbegeleiding zijn cliënten niet langer afhankelijk van een aanbieder of de adviseur in loondienst bij de huisbank, maar kunnen zij kiezen uit de vele fondsen via hun onafhankelijk vermogensplanner.
BVP kijkt objectief naar sparen versus beleggen, waarbij de uitkomst vaak is dat geld wegzetten op een zogenaamde spaarrekening ‘negatief’ sparen kan betekenen. BVP laat zien dat beleggen vaak minder risico’s met zich meebrengt dan men denkt.
Wat houdt jullie samenwerking in?
We hebben allemaal ons eigen financieelplanningkantoor en zijn minimaal FFP-gecertificeerd. We hebben een gezamenlijke erecode ondertekend, waarin de mens centraal staat. We leggen afspraken vast in een cliëntovereenkomst en we hanteren geen kickbackvergoeding, verborgen kosten of transactiegerelateerde beloning. We werken daarnaast structureel samen met accountants, administratiekantoren, notarissen, advocaten en belastingadviseurs.
Wat is jullie doelgroep?
We richten ons vooral op ondernemers, maar particulieren zijn ook welkom. We kijken niet in eerste instantie naar het beschikbare vermogen. Startende ondernemers kunnen bij ons bijvoorbeeld ook terecht, of iedereen die pensioen in eigen beheer wil opbouwen.”
Zoeken jullie nog meer deelnemers?
We hebben kantoren in Tilburg (Wealth Planning), Delft (ZO Vermogensadvies), Katwijk aan Zee (QP Advies), Amsterdam (Certaldo) en Haarlem. We willen graag in verschillende regio’s aanwezig zijn, dus het kunnen zeker nog kantoren bijkomen. We bedienen nu met z’n vijven ruim honderd klanten.

Reageer op dit artikel