nieuws

Plan Duitse hypotheek uitgesteld

Financiële planning

Het plan om in ons land ‘goedkope’ Duitse hypotheken te gaan verstrekken, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat hebben Findesk en initiatiefneemster Hanny Mons besloten naar aanleiding van negatieve publiciteit, zo schrijft De Stentor.

Plan Duitse hypotheek uitgesteld

Mons heeft een dubieus zakelijk verleden, zo stelt het dagblad in de zaterdageditie. “Sinds het met een geur van zwendel en bedrog omgeven faillissement in 2003 van haar assurantie- en belastingadvieskantoor H&J Mons in Heerhugowaard, heeft Mons in Duitsland een groot aantal, voornamelijk Nederlandse klanten gedupeerd door nieuwe Duitse hypotheken af te sluiten, maar de lopende Nederlandse hypotheken niet op te zeggen.” Ook zouden er verkeerde of overbodige verzekeringen zijn geadviseerd. De politie in het Duitse Nordhorn zegt dat er tien aangiften tegen Mons zijn gedaan.
(De Stentor, pag. 1)
Overig nieuws vandaag in de media:
Autopolis: forse stijging onverzekerde wanbetalers
(Telegraaf, pag. 3)
Ook Rabobank op lijst van belastingparadijzen
(Telegraaf, pag. 15)
Zaterdag:
Geen gelijke kappen in Koersplan-compensatie
(Telegraaf, pag. 21)
Fransen later met pensioen
(Telegraaf, pag. 25)
Valkuilen bij uitvaartpolis (Volkskrant, pag. 30)
Aegon moet betalen (AD, pag. 37)
Aegon moet gedupeerden Koersplan betalen (Volkskrant, pag. 22)

Reageer op dit artikel