nieuws

Pensioenadviesbureau maakt woekerpolis-app

Financiële planning

Adviesbedrijf Progrezz Pensioenen heeft een app ontwikkeld waarmee consumenten met een beleggingsverzekering kunnen berekenen of zij te veel premie betalen, of het doelkapitaal nog kan worden gehaald en op welke manier dat alsnog kan worden gerealiseerd.

Pensioenadviesbureau maakt woekerpolis-app

Progrezz heeft twee jaar aan de gratis app gewerkt, zegt eigenaar Adriaan Beirnaert. Hij is nu beschikbaar voor Android en later ook voor iPhone. De app rekent op basis van het jaarlijkse waarde-overzicht de te verwachten opbrengst uit en berekent daarnaast de resultaten bij andere spaarvormen. “Uiteraard is de app strikt vertrouwelijk in het gebruik en krijg ik geen inzicht in de ingevoerde gegevens tenzij de gebruiker daar zelf contact voor opneemt. Ook worden er geen ID-gegevens opgeslagen”, zegt Beirnaert. De app kan worden gebruikt voor beleggingspolissen die ouder zijn dan vijf jaar.
Verplicht verbeteren
De Vereniging Eigen Huis pleit er ondertussen bij de Tweede Kamer voor dat verzekeraars verplicht verbeteringen in lopende beleggingspolissen moeten doorvoeren. “Huishoudens die zo’n polis hebben, maken uit zichzelf nog veel te weinig gebruik van de nieuwe mogelijkheden die het flankerend beleid biedt om een hoger eindkapitaal te bereiken.” Klanten zijn murw en reageren niet meer op brieven van verzekeraars, zegt Eigen Huis. “Verzekeraars moeten het verbeteradvies opstellen en doorvoeren als een klant niet zelf in actie komt.”
 

Reageer op dit artikel