nieuws

Financiële Makelaar biedt grensstreekkrediet

Financiële planning

Via De Financiële Makelaar kunnen Nederlanders die vlak over de grens in België of Duitsland wonen een zogeheten Grensstreekkrediet aanvragen. Geldgever is de Intermediaire Voorschotbank (Crédit Agricole).

Financiële Makelaar biedt grensstreekkrediet

De serviceorganisatie springt hiermee in op vraag vanuit het intermediair, zegt directeur Harrie Jan van Nunen. “Een grote groep Nederlanders die over de grens wonen, willen graag een consumptief krediet sluiten naar Nederlandse maatstaven. In Duitsland bijvoorbeeld is krediet minder gebruikelijk. Je wordt daar al snel naar een bank verwezen. Grensstreekbewoners vinden het dan prettig om hun lening via een Nederlandse adviseur te sluiten.” Van Nunen verwacht niet direct een stormloop. “Het is een nicheproduct, maar daarmee kun je wel je toegevoegde waarde aantonen.”
Het Grensstreekkrediet is bedoeld voor kredietnemers die maximaal 50 kilometer over de grens wonen en een Nederlandse werkgever hebben. Bij de acceptatie wordt de aanvrager behalve bij het BKR ook getoetst bij de Duitse en Belgische evenknieën Schufa en NBB.

 

Reageer op dit artikel