nieuws

Wakkerpolis bindt strijd aan met NN

Financiële planning

Een team financieel adviseurs gaat zich onder de naam Wakkerpolis hard maken voor klanten met een beleggingsverzekering bij Nationale-Nederlanden. Wakkerpolis, een initiatief van adviesbedrijf New Flame, gaat namens de gedupeerden onrechtmatig ingehouden kosten en daardoor misgelopen rendement verhalen op de levensverzekeraar. Ook de adviseurs en branchecritici Nico van Koesveld en Maarten Koster maken deel uit van het Wakkerpolis-team.

Wakkerpolis bindt strijd aan met NN

Wakkerpolis stelt op haar net gelanceerde website namens de klanten “een constructief maar stevig gesprek” aan te gaan met NN. Het initiatief is ontstaan naar aanleiding van een (tussen)uitspraak van Kifid eerder deze maand over een klacht van een consument met een Flexibel Verzekerd Beleggen Polis van Nationale-Nederlanden. Kifid oordeelde in deze uitspraak dat NN ten onrechte initieel ingehouden kosten voor onder meer de adviseur niet heeft vermeld aan de klant. Door deze kosten is de klant ook rendement op zijn polis misgelopen. Een nog aan te wijzen deskundige moet nog vaststellen om hoeveel geld het in dit geval gaat. De klant werd in deze zaak bijgestaan door Bert-Jan Tiesenga. De man achter New Flame adviseert en begeleidt banken, verzekeraars en beleggingsinstellingen bij het terugwinnen van vertrouwen van klanten. Sinds 2011 begeleidt hij ook particulieren, bijvoorbeeld in klachtenprocedures over verzekeringen en beleggingsproducten. In totaal heeft NN volgens eigen opgave een kleine 700.000 beleggingspolissen verkocht. De populairste variant betrof de nu gewraakte Flexibel Verzekerd Beleggen Polis.

Reageer op dit artikel