nieuws

Tijdelijk geen nieuwe aanstellingen bij Florius

Financiële planning

Geldverstrekker Florius sluit met ingang van morgen de deur voor nieuwe samenwerkingsovereenkomsten met het intermediair. De stop is tijdelijk, zegt woordvoerder Noortje Krakers: “Uiterlijk per 1 oktober zijn nieuwe aanstellingen weer mogelijk.”

Tijdelijk geen nieuwe aanstellingen bij Florius

De belangrijkste reden voor de maatregel is dat Florius al met meer dan voldoende advieskantoren zaken doet, zegt Krakers. “We zijn veel tijd kwijt met administratieve handelingen om nieuwe samenwerkingen op te zetten. We willen nu meer energie steken in het bedienen van onze bestaande hypotheekklanten.” Ook voor de labels Direktbank, MNF en Woonnexxt worden voorlopig geen nieuwe samenwerkingsovereenkomsten gesloten.
De ABN Amro-dochter legt het accent op de bestaande klant, maar wist in het eerste kwartaal het marktaandeel toch te vergroten. “De verkoop loopt stabiel.” Florius ziet steeds meer klanten gebruik maken van de mogelijkheid om met kleine bedragen tussentijds af te lossen op de hypotheekschuld. “Ook nemen veel klanten contact op omdat ze willen kijken hoe ze hun restschuld kunnen verkleinen.”

Reageer op dit artikel