nieuws

Belgen betreden Nederlandse markt risicoverzekeringen

Financiële planning

De Belgische verzekeraar Patronale Life heeft zich gemeld als nieuwe aanbieder op de sterk concurrerende markt voor overlijdensrisicoverzekeringen in ons land. Sinds enkele weken kunnen via Independer polissen van de maatschappij worden gesloten.

Belgen betreden Nederlandse markt risicoverzekeringen

Patronale Life biedt in België verzekeringen aan in de daar gangbare groepen tak 21 (beleggingsverzekeringen met gegarandeerd rendement),  tak 23 (beleggingspolissen zonder garantie) en tak 26 (variant van tak 21). Onder tak 21 valt ook de hypotheekgerelateerde overlijdensrisicopolis Hypo-secure.
Patronale, nog niet voor een toelichting bereikbaar, noemt zich op de site een “kleine, slimme levensverzekeraar”. Uit een eerste vergelijking bij Independer blijkt dat Patronale Life bij de scherpste aanbieders hoort als wordt gekozen voor een (lineair of annuïtair) dalende dekking. Bij gelijkblijvende dekking is de verzekeraar een stuk duurder dan de scherpste aanbieders, zo staat in AM 8 van vandaag.
Vooralsnog bestaat het Nederlandse aanbod alleen uit een risicoverzekering zonder afkoopwaarde. Verder worden premieverlagingen alleen voor nieuwe verzekerden doorgevoerd. Het maximale verzekerde bedrag is  € 1 mln.

Reageer op dit artikel