nieuws

Aegon herstructureert Spaanse activiteiten

Financiële planning

Aegon heeft de samenwerking met de Spaanse retailbank CAM beëindigd. Het 50%-belang in het met CAM opgezette samenwerkingsverband voor levensverzekeringen is voor € 449,5 miljoen verkocht aan Banco Sabadell. Een exclusief 25-jarig samenwerkingsverband met Banco Santander bindt Aegon voor de lange termijn aan Spanje.

Aegon herstructureert Spaanse activiteiten

Samen met de opbrengsten van twee eerder aangekondigde exits uit joint ventures (Banca Cívica en Unnim Banc), komt het totaalbedrag voor Aegon hiermee op € 1 miljard. Vorig jaar heeft de verzekeraar plannen aangekondigd om bepaalde samenwerkingsverbanden te beëindigen in reactie op de consolidatie in de bankensector. Met de transactie met Banco Sabadell is de herstructurering van de Spaanse activiteiten afgerond.
Aegon is voor de lange termijn aan Spanje verbonden. Onlangs is een ‘exclusief 25-jarig strategisch samenwerkingsverband’ met Banco Santander aangegaan voor de verkoop van levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van 4.600 bankfilialen. “Door deze lange termijn verbintenis met de grootste financiële groep van Spanje hebben we toegang tot een potentieel van twaalf miljoen klanten”, aldus Aegon. Daarnaast gaat Aegon door met de verkoop van levens- en schadeverzekeringen via zijn agentennetwerk en via de kantoren van zijn twee andere joint venture partners Liberbank en Caja Badajoz.

Reageer op dit artikel