nieuws

Prijsdaling woningmarkt iets minder scherp

Financiële planning

Bestaande koopwoningen zijn in maart 7,0% in waarde gezakt ten opzichte van maart 2012. De prijsdaling is daarmee iets kleiner dan in februari, toen huizen nog 8,3% goedkoper waren dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ten opzichte van augustus 2008, toen de woningprijzen hun piek bereikten, liggen de prijzen ruim 18% lager.

Prijsdaling woningmarkt iets minder scherp

Over het hele eerste kwartaal van 2013 lagen de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 8 % lager dan een jaar eerder. Die daling was met ongeveer 10% het sterkst in de provincie Drenthe. In Zeeland bleef de afwaardering beperkt tot iets meer dan 4%. In het eerste kwartaal van 2013 wisselden 23.090 woningen van eigenaar. Dat is 3,6% minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. In bijna alle provincies werden minder woningen verkocht; alleen Noord-Holland en Flevoland kenden een lichte toename ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012.

Reageer op dit artikel