nieuws

Nieuwe fondsen bij BlackRock

Financiële planning

Vermogensbeheerder BlackRock heeft twee nieuwe fondsen voor Europese beleggers geïntroduceerd. Het gaat om fondsen voor vastrentende waarden uit opkomende landen.

Nieuwe fondsen bij BlackRock

BlackRock heeft vorig jaar een team opgezet dat zich speciaal met opkomende markten bezighoudt. “De nieuwe fondsen vormen een aanvulling op onze bestaande vastrentende producten voor opkomende markten – het BGF Emerging Markets Bond Fund en het BGF Emerging Markets Local Currency Bond Fund – en bieden klanten toegang tot twee afzonderlijke beleggingsmogelijkheden.”
Het BGF Emerging Market Corporate Bond Fund biedt een gerichte portefeuille waarbij tenminste 70% van de totale activa wordt belegd in bedrijfsobligaties uit opkomende landen. “Het fonds is bedoeld voor beleggers die deel willen hebben aan de groei van opkomende markten en bedrijfsobligaties en willen profiteren van de hoge opbrengsten die bedrijfsobligaties uit opkomende markten bieden ten opzichte van andere kredietmarkten.”
Het BGF Emerging Market Investment-Grade Bond Fund en belegt tenminste 70% van de totale activa in vastrentende effecten met een minimale rating van BBB-/Baa3, uitgegeven in of door opkomende landen. Doelgroep van dit fonds zijn beleggers die risico’s willen beperken.

Reageer op dit artikel