nieuws

Individuele levenproductie nog net boven drie miljard

Financiële planning

Zoals verwacht heeft 2012 geen kentering gebracht in de alsmaar dalende levenproductie. Sterker nog: de verkoopcijfers gaan almaar sneller naar beneden. Vorig jaar zijn de inkomsten uit nieuwe polissen met liefst 22% gedaald, zodat de productie nog met moeite boven de € 3 mld is uitgekomen.

Individuele levenproductie nog net boven drie miljard

De cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek laten verder zien dat het aantal polissen veel minder sterk terugloopt: dat gaat met ruim 6% achteruit tot ruim 633.000. De verkoop van hypotheekgebonden levensverzekeringen weerspiegelt de sterke concurrentie van banksparen: zowel de omzet als het aantal nieuw gesloten polissen is met 31% teruggelopen. Opmerkelijk is dat de productie van hypotheekgerelateerde beleggingsverzekeringen met ruim € 56 mln vrijwel gelijk is gebleven.
Bij de belangrijkste deelgroep in de levenmarkt, de direct ingaande lijfrente (DIL), is de verkoop met 18% gedaald tot € 1.723 mln. Het aantal nieuwe DIL-contracten is met 34.770 (45.300) bijna een kwart lager dan in 2011.
Meer cijfers over de individuele levenproductie zijn te vinden in AM 7, die vandaag is verschenen.
 
 

Reageer op dit artikel