nieuws

FFP stelt projectmanager aan voor RFA-register

Financiële planning

Ilse Anthonijsz is per 1 mei benoemd tot projectmanager voor het Register Financieel Adviseurs (RFA). De Vereniging RFA, opgezet door financieelplannersorganisatie FFP, wil met het register een nieuwe standaard neerzetten voor financieel adviseurs. Halverwege dit jaar worden naar verwachting de eerste RFA’s ingeschreven.

FFP stelt projectmanager aan voor RFA-register

Anthonijsz was onder anderen – tot vorig jaar juli – directeur van de Stichting Examens Financiële Dienstverlening. Ze gaat bij het RFA vooral de contacten met marktpartijen als grote werkgevers en onderwijsinstellingen intensiveren. “Die laatste willen hun studenten een goede aansluiting bieden op de arbeidsmarkt en zoeken daarom verbinding met registers in het beroepenveld.”
Het RFA-register moet de lacune opvullen tussen gecertificeerde financieel planners en adviseurs op Wft-niveau. “Inschrijving in het register is mogelijk voor zelfstandig werkende financieel adviseurs en voor medewerkers van intermediairbedrijven, banken en verzekeraars.” Medio dit jaar worden de eerste RFA-examens afgenomen. “Zij beschikken dan over brede fiscale kennis en zijn in staat om vanuit zogeheten ‘life-events’ een integraal financieel advies te geven. Het RFA-examen toetst niet alleen kennis, maar ook vaardigheden, competenties en professioneel gedrag.” Wie het examen haalt, is daarmee meteen gekwalificeerd voor de Wft-diploma’s: Basis, Consumptief Krediet, Hypothecair Krediet en Levensverzekeringen.

Reageer op dit artikel