nieuws

Delta Lloyd zet in op scherpe hypotheekrente

Financiële planning

Delta Lloyd zet in op scherpe hypotheekrente

Delta Lloyd heeft een nieuw prijsbeleid voor hypotheken geïntroduceerd. De rente is afhankelijk van de verhouding tussen de lening en de marktwaarde van de woning. Is de hypotheek laag ten opzichte van de woningwaarde, dan is de rente ook laag. “Zelfs lager dan bij een NHG-garantie, en dat is uniek.”

Feitelijk houdt het nieuwe prijsbeleid in dat er nieuwe risicoklassen zijn toegevoegd. Een hypotheekaanvraag met een zogenaamde loan to value tot 90% van de marktwaarde, krijgt bij Delta Lloyd een lager tarief dan het NHG-tarief. “Hiermee bieden wij, op dit moment, voor deze hypotheken de beste tarieven in de markt.”
Delta Lloyd richt zich daarmee op bestaande woningbezitters, zegt Joost Melis, algemeen directeur van Delta Lloyd Bank: “Een renteherziening is een uitgelezen moment om vast te stellen of de rente en voorwaarden van de hypotheek nog goed passen bij hun persoonlijke situatie. Wij zien dat steeds meer woningbezitters hun hypotheek deels aflossen en hiervoor niet beloond worden met een lagere rente bij renteherziening. Dit geldt ook bij overwaarde van de woning. Wij brengen hierin verandering.”
Het tarief voor een 10 jaar rentevaste Budget Hypotheek bedraagt zonder NHG 4,4% als de lening maximaal 90% van de marktwaarde (103% van de executiewaarde) bedraagt. Het standaard NHG-tarief is 4,6%. Met NHG is de 10-jaarsrente tot 90% van de marktwaarde 4,2%. De loan-to-valueklassen die Delta Lloyd hanteert, lopen tot 50%, 75%, 90%, 100% en 110% van de marktwaarde. De rente voor een lening die meer dan 110% van de marktwaarde bedraagt, is 1,1% hoger dan de rente in de laagste loan-to-valuecategorie.
Voor de adviseur heeft Delta Lloyd een voorbeeldbrief beschikbaar gesteld waarmee klanten kunnen worden uitgenodigd voor een onderhoudsgesprek.

Reageer op dit artikel