nieuws

Consumentenbond vraagt Dijsselbloem om actie tegen hoge hypotheektarieven

Financiële planning

De Consumentenbond heeft minister Dijsselbloem (Financiën) gevraagd om controle op de hypotheektarieven in te stellen. De bond doet dit naar aanleiding van de update van de hagelnieuwe Autoriteit Consument en Markt (ACM) waaruit blijkt dat de hypotheekrente sinds 2008 met 0,24 tot 0,74 procentpunt is verhoogd.

Consumentenbond vraagt Dijsselbloem om actie tegen hoge hypotheektarieven

“Met onredelijke rentes draaien huizenbezitters dubbel op voor de bankencrisis”, aldus bondsdirecteur Bart Combée “Als belastingbetaler droegen ze bij aan de redding van de banken en als hypotheekklant betalen ze voor het aansterken van die banken. We blijven het maar herhalen: laat de hypotheekbetalers niet de schuld van de banken dragen.”
De Consumentenbond waarschuwt al sinds 2009  dat de gevolgen van de bankencrisis te eenzijdig voor rekening van huizenbezitters komen. Ook in 2011 vroeg de bond aan toenmalig minister Jan Kees de Jager om  een onafhankelijke toezichthouder de redelijkheid van de berekende tarieven te laten controleren.

 

Reageer op dit artikel