nieuws

Nieuwe ING-spaarrekening zet in op doelgericht sparen

Financiële planning

De ING heeft de Oranje Spaarrekening geïntroduceerd. Met het nieuwe product kan de klant op een rekening voor meerdere doelen sparen.

Nieuwe ING-spaarrekening zet in op doelgericht sparen

Volgens de bank heeft de helft van de spaarders in ons land specifieke en persoonlijke spaardoelen zoals vakantie of een auto. Met de Oranje Spaarrekening wil de ING daarop via ‘doelsparen’ inspringen: er kunnen diverse spaardoelen worden geformuleerd. “In één oogopslag is duidelijk waarvoor gespaard wordt en hoelang het nog duurt voordat het doel bereikt is.” Doelen kunnen desgewenst worden aangepast. De (variabele) spaarrente loopt op naarmate het saldo groeit en bedraagt nu 1,4% voor een saldo tot € 5.000. Vanaf een spaartegoed van € 75.000 is de rente 2%.
Per ING-betaalrekening kan één Oranje Spaarrekening worden geopend; er is geen minimum voor de inleg en het saldo is vrij opneembaar.
De term doelsparen is overigens niet nieuw: FBTO bood enkele jaren geleden al een Doelspaarrekening en de Rabobank biedt DoelSparen. Bij die spaarrekening is het saldo niet vrij opneembaar.

Reageer op dit artikel